Get Adobe Flash player

Jazyk webu

Czech Arabic Chinese (Traditional) English French German Greek Hungarian Italian Japanese Polish Russian Slovak Spanish

Facebook 007

Bérénice Marlohe
nar. 19.5.1979
Paříž, Francie

Biografie
Narodila se roku 1979 v Paříži do rodiny lékaře s čínskými a kambodžskými kořeny a francouzské učitelky. Její původní ambicí bylo stát se klavíristkou, když deset let studovala na Pařížské konzervatoři (Conservatoire de Paris). Hereckou kariéru začala v roce 2000, kdy byla obsazena do televizního seriálu Ženská spravedlnost. V prvním desetiletí třetího milénia se objevila v několika dalších seriálech mezi jinými Kriminálce Paříž, Pátracím oddělení či Père et maire. Ve snímku Un Bonheur n´arrive jamais seul hrála po boku bývalé Bond girl Sophie Marceau, ačkoli se neobjevila v titulcích. Ve Francii nebyla příliš obsazovaná do televizních a filmových rolí, protože nepředstavovala klasický typ francouzské herečky. Před postavou Bond girl získávala malé úlohy v televizi.

Filmografie

2012     Skyfall
2011     L´Art de séduire
2010     Pigeon, Le (TV film)
2009     Temps est à l'orage, le (TV film)
2008     Pas de secrets entre nous (TV seriál)
2007     Discordance, La
2006     Kriminálka Paříž (TV seriál) / Pátrací oddělení (TV seriál)
2002     Père et maire (TV seriál)
2000     Ženská spravedlnost (TV seriál)